Statlig krav om elektroniske fakturaer

Elektroniske fakturaerFra og med 1. juli 2012 måtte alle bedrifter sende fakturaer til det offentlige i det nye Elektroniske Handelsformatet (EHF) for å få betalt.

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) står bak arbeidet med den nye standarden som trådte i kraft fra og med 1. juli i 2012. Det betyr at statlige etater og helseforetak skulle være i stand til å motta faktura elektronisk på standardformat fra 1. juli 2011. Fra og med 1. juli 2012 skulle disse etatene og foretakene motta fakturaene kun i det nye standardformatet.

DIFI publiserte særskilt informasjon om tidsfristene.

Format og forsendelse

Det er viktig å skille mellom format og forsendelse. Den nye EHF-standarden beskriver hvordan fakturaen skal utformes og reglene for hvilke felter som er obligatoriske osv.

I utgangspunktet vil man kunne sende EHF-fakturaer på den måten man selv vil. Det betyr at man kan sende den som vedlegg i e-post, overføre den via filoverføring, brenne den ut på en CD og sende den i posten, osv.

Imidlertid arbeider staten ved DIFI nå aktivt for å etablere en helt ny infrastruktur for transport av handelsdokumenter som f.eks. fakturaer.

EHF faktura vs efaktura

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *