SendRegning først ute med å koble seg til det statlige fakturanettverket

Daglig leder Steinar Cook i SendRegning AS

Som første tilbyder av web-fakturaer oppfyller SendRegning de nye statlige kravene til utforming og forsendelse av elektroniske fakturaer.
I et møte hos Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) i går demonstrerte daglig leder Steinar O. Cook i SendRegning en forsendelse av fakturaer til Helse Vest via den statlige e-handelsplattformen. Via SendRegning sitt system ble det sendt elektroniske fakturaer til både Helse Vest og den svenske statlige virksomheten ESV.

Nytt format og ny infrastruktur
Det offentlige er i ferd med å gå over til elektroniske fakturaer, og har utarbeidet et nytt standardformat for utforming av fakturaer, kalt Elektronisk Handelsformat (EHF). Fra 1. juli 2012 skal alle fakturaer til offentlige virksomheter sendes i dette formatet.
Staten ved Difi arbeider samtidig aktivt for å etablere en helt ny infrastruktur for transport av handelsdokumenter som blant annet fakturaer. Offentlige virksomheter vil trolig bli pålagt å bruke denne infrastrukturen ved forsendelse og mottak av for eksempel fakturaer.

Store innsparinger
Ifølge Difi har det offentlige i dag ca. 25 millioner fakturaer årlig som vil kunne bli sendt elektronisk. Dette betyr store miljøgevinster i form av mindre papiravfall og reduserte CO2-utslipp.
I tillegg til dette vil virksomhetene spare tid og ressurser på å slippe manuell håndtering av dokumenter.

For mer informasjon:
Daglig leder: Steinar O Cook Mobil: 0047 906 657 93 steinar@sendregning.no
Markedssjef Johanne Vikdal Mobil: 977 366 14
johanne@sendregning.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *