Hva er et aksesspunkt?

Et aksesspunkt er en del av infrastrukturen for sending og mottakelse av elektroniske fakturaer på tvers av landegrenser. Aksesspunktet er en transportformidler av datafiler fra sender til mottaker. EU-prosjektet PEPPOL har utformet retningslinjene for denne datatrafikken.

Aksesspunkt EHF

Statlige virksomheter godtar ikke lenger papirfakturaer. Det første kravet om bruk av EHF (elektronisk handelsfaktura) kom 01.07.2012. Siden 01.01.2015 har det samme kravet gjeldt for alle leverandører av varer og tjenester til kommuner.

For å sende og motta de elektroniske fakturaene må man være tilkoblet et aksesspunkt. Alle aksesspunkter i PEPPOL-nettverket henger sammen, slik at du fritt kan velge hvilket aksesspunkt du ønsker å bruke. Når du har koblet deg opp kan du ikke bare sende elektroniske fakturaer til norske bedrifter og statlige virksomheter, men også til kunder og leverandører i nesten hele Europa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *