Purregebyr

Et purregebyr legges til en regning som har forfalt til betaling. Maksimalt purregebyr er 1/10 av inkassosatsen, som per 01.01.2016 er satt til kr.67,- i henhold til Forskrift til inkassoloven

Hva er en purring?

En purring er en formell påminnelse til en som skylder deg penger, og er første steg for å følge opp ubetalte regninger.

Å purre kunder kan for mange virke litt ubehagelig, men å sørge for å få betalt handler om profesjonalitet. Husk at jo lenger du venter med å purre, jo vanskeligere kan det bli å drive inn betalingen.

Purregebyr omtales i Inkassolovens §19 a) og Inkassoforskriftens §1-2. For å beregne purregebyr kreves det at det er sendt skriftlig purring.

Purregebyr regler

 • En purring med purregebyr må inneholde de samme opplysningene som den opprinnelige regningen.
 • Det må ha gått minst 14 dager etter forfall for den opprinnelige regningen eller siste utstedte purring før du kan utstede purring med purregebyr.
 • En purring med purregebyr må ha minimum 14 dagers forfall.
 • Du kan kreve purregebyr på inntil to purringer. Maks purregebyr er 1/10 av inkassosatsen, som pr. 01.01.2016 tilsvarer kr. 67,- pr. purring. En purring skal sendes på papir.

Renter på purregebyr

 • En rentenota må inneholde de samme opplysningene som den opprinnelige regningen.
 • En rentenota må ha minimum 14 dagers forfall.

Renter beregnes fra forfallsdato for opprinnelig regning til forfallsdato for rentenotaen.
Rentesatsen er fastsatt i egen lov (Forsinkelsesrenteloven), per 1. juli 2016 er rentesatsen fastsatt til maks 8,5% pr. år.

2 kommentarer


 1. Hei!

  Jeg har hatt en ganske kjedelig opplevelse med ett leieforhold jeg har hatt utenlands.
  Jeg ble kastet ut av min egen leilighet av tidligere kjæreste, som nå bor på adressen jeg har betalt for i London. (Adressen er 44 Cavendish Avenue, W13 London) Hun nekter å betale tilbake pengene som er rettmessig mine. Jeg ville av den grunn forhøre meg litt om hvilke muligheter jeg har, gjennom å muligvis kunne sende henne en regning hun må forholde seg til, fremfor at hun først vil tilbakebetale når leieforholdet er avsluttet. Jeg har både leiekontrakter, og bank utskrifter som beviser på at dette er betalt fra min side.

  Send gjerne en mail og forklar meg litt om hva jeg kan gjøre, og hvordan jeg burde gå frem.

  Med vennlig hilsen
  Christopher Wiberg

  Svar

  1. Hei

   Takk for din henvendelse. Vi har sendt svart på din e-post

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *