Hva er AvtaleGiro?

AvtaleGiro er en tjeneste for automatisk betaling av faste regninger. Strøm, telefon og husleie er typiske regninger som mange betaler med AvtaleGiro.

AvtaleGiro - illustrasjon.

Kunden inngår en avtale med banken sin som gir rett til automatisk trekk innenfor et angitt beløp. Regningen trekkes direkte fra mottakerens bankkonto. AvtaleGiro brukes ved regelmessige regninger som abonnementsavgifter osv.

Du slipper derfor å legge inn konto- og KID-nummer hver gang regningene skal betales – og de blir betalt i tide.

Dersom du har kunder som mottar faste regninger fra deg, kan du inngå avtale om fast kontotrekk. Du sender regningene direkte til kundens bank for automatisk trekk, og kunden vil kunne se trekket i sin nettbank.

Fordeler med AvtaleGiro

  • Pålitelig innbetaling: AvtaleGiro øker sjansen for at regninger blir betalt i tide, fordi regningene sendes direkte til kundens bank for automatisk trekk på forfallsdato.
  • Enkelt for kunden: Kunden slipper å legge hver regning manuelt til betaling. Det er ingen regning som må godkjennes i nettbanken (slik som eFaktura). Regningene blir automatisk betalt i tide.
  • Oppdatert reskontro: Alle regninger som sendes med AvtaleGiro, har KID-nummer, som gjør at innbetalinger blir registrert automatisk. Dette sikrer korrekt betalingsinformasjon og oppdatert reskontro.

KID-nummer

For å få KID-nummer på regningene du sender ut, må du inngå en eGiro-avtale med banken din. Deretter må kunden din be sin bank om at regninger fra deg betales med AvtaleGiro. Når disse avtalene er på plass, kan du sende regninger med AvtaleGiro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *