Krav til fakturanummer

Hva er fakturanummer?

Fakturanummeret viser hvilket nummer i rekken den aktuelle regningen er. Dette er en nødvendighet for å kunne føre et ryddig regnskap og kontrollere bedriftens inntekter. Av den grunn skal fakturaer nummereres løpende og sendes ut enten som forhåndsutfylte blanketter eller utformes i et fakturaprogram som tildeler fakturanummer fortløpende.

Det må aldri mangle et nummer i serien eller være to fakturaer med samme fakturanummer.

Første fakturanummer

Første gang du skal sende en faktura, velger du fritt hvilket tall nummerserien skal begynne med. Du behøver altså ikke starte med fakturanummer 1, men uansett hvilket nummer du velger, må de neste fakturaene følge denne nummerserien løpende, for eksempel 101,102, 103 osv.

Fordi loven krever en ubrutt nummerserie, kan du ikke slette en faktura fra systemet ditt. Dersom du har behov for å slette en faktura, må du sende en kreditnota som opphever fakturaen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *